top of page

Implementatiesubsidie toegekend voor producten van De Krachten Gebundeld

Bijgewerkt op: 3 jun. 2020


Sinds 2017 wordt er binnen het project De Krachten Gebundeld gewerkt aan praktijkproducten ter ondersteuning van een gezonde leefstijl bij mensen met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking (VB). In dit project werken de Hanze Hogeschool, Radboudumc, Rijksuniversiteit Groningen, en Erasmus MC samen met zo’n 25 zorgorganisaties en kennisnetwerkpartners. Gezien de relevante praktijkopbrengsten van dit project heeft ZonMw ons een implementatiesubsidie toegekend. Hiermee kunnen we de producten uit De Krachten Gebundeld een laatste verbeterslag geven en breed beschikbaar maken. De eerste fase bestaat uit het uitbreiden van de cursus voor begeleiders en omgevingsscan met praktische tools:

  1. Webapplicatie waarmee gebruikers van een locatie eenvoudig de omgevingsscan kunnen invullen en een automatische samenvatting ontvangen.

  2. Handleiding voor het voeren van een actiegesprek met stakeholders op een locatie om actiepunten voor een gezondere omgeving te bepalen.

  3. Train-de trainer handleiding voor het geven van de teambijeenkomsten voor begeleiders over ondersteuning bij gezond leven.

  4. Job-aids om opgedane kennis uit cursus toe te passen in de dagelijkse ondersteuning.

De producten komen in december vrij beschikbaar op de projectwebsite. In de tweede fase worden zorgorganisaties ondersteund die de producten structureel willen implementeren in de organisatie. Wilt u hierover in gesprek? Neem dan contact op met Kristel Vlot-van Anrooij: kristel.vananrooij@radboudumc.nl (tot 16 juli 2020) of Annelies Overwijk: a.overwijk@pl.hanze.nl (na 16 juli 2020). U kunt hier de factsheet bekijken voor meer informatie! Lees hier meer over het promotieonderzoek van Kristel Vlot-van Anrooij.

Comments


bottom of page