Onderwijs aan studenten & professionals

Geneeskundig curriculum

Iedere arts komt in zijn of haar carrière mensen met een verstandelijke beperking tegen. Het is de ambitie van de academische werkplaats om studenten, artsen en professionals bekend te maken met mensen met een verstandelijke beperking en specifieke behoeften met betrekking tot de gezondheidszorg.

In ieder jaar van de geneeskunde opleiding is er aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking. Soms in de vorm van zelfstudie-opdrachten, maar ook in casusbeschrijvingen, hoorcolleges, werkcolleges en werkgroepen. Dit onderwijs wordt verzorgd door een team van enthousiaste AVG’s, vaak in nauwe samenwerking met specialisten uit andere disciplines zoals kinderartsen en klinisch genetici. Onze ervaringsdeskundigen met een verstandelijke beperking zijn ook betrokken binnen het onderwijs en verzorgen onder andere een groot hoorcollege.

Werkbezoeken

Zorgorganisaties die partner zijn van de academische werkplaats worden betrokken bij het onderwijs zodat iedere toekomstige arts persoonlijk kennis kan maken met de doelgroep. Zo gaat een grote groep studenten op bezoek bij zorgorganisatie Siza in het kader van onderwijs over langdurige zorg en innovatie.

Student die de Bouw bekijkt

Bij- en nascholing

De academische werkplaats levert een actieve bijdrage aan bij- en nascholing zoals de NHG leergang voor huisartsen en andere zorg-professionals. Neem voor vragen over ons onderwijsaanbod vooral contact met ons op. 

Publiek en Docent

Wetenschappelijke stage of masterscriptie

Ben je student en op zoek naar een stageplek? Wanneer onze onderzoeken en doelgroep je aanspreken ben je van harte welkom om kennis te komen maken. Samen kijken we of we een passende stage kunnen aanbieden die aansluit bij jouw leerdoelen en interesses. Neem gerust contact op met Jenneken Naaldenberg.

laptop Schrijven

Blogs

Lees hier de blogs van onze onderwijscoördinatoren. 

Schrijven met hand