top of page

Informatiefilm over bezoek van mensen met VB aan het centrum voor seksueel geweld nu online!

Een groot aantal van de slachtoffers die bij het centrum voor seksueel geweld (CSG) komt, is verstandelijk beperkt. Het CSG is er voor mensen die seksueel geweld meemaken, zoals aanranding of verkrachting. In samenwerking met artsen, verpleegkundigen en justitie wordt een slachtoffer niet alleen goed behandeld, maar kan er tegelijkertijd ook een justitieel onderzoek plaatsvinden. Voor mensen met een verstandelijke beperking is het vaak moeilijk om uit te leggen wat hierbij allemaal kan gebeuren. Daarom is er een informatiefilm gemaakt om daarbij te helpen. De informatiefilm is in samenwerking met Toine Lagro-Janssen, het CSG en Tonnie Coppus tot stand gekomen. U kunt de informatiefilm hier bekijken of zelf downloaden.

In aanvulling op deze informatiefilm wordt nog een brochure ontwikkeld, waarvoor onder begeleiding van tekst de beelden uit de film worden gebruikt. Mensen kunnen dan nog eens nalezen en bekijken wat er allemaal is gebeurd. Bovendien is er ook de mogelijkheid om in deze brochure de afspraken voor nazorg vast te leggen, zoals vaccinaties of psychologische hulpverlening.

Lees hier ook het artikel van onze arts-onderzoeker Tonnie Coppus, over aspecten die voor huisartsen van belang zijn bij het signaleren van seksueel misbruik bij mensen met een verstandelijk beperking binnen een gesloten familiesysteem wat deze maand gepubliceerd wordt in Huisarts en Wetenschap.

Comments


bottom of page