Registratie COVID-19 in database

In Nederland leven veel zorgen over het coronavirus en de impact hiervan op mensen met een verstandelijke beperking. Om meer inzicht te krijgen is het hard nodig dat we hier zo snel mogelijk samen informatie over verzamelen. Jullie hulp is hierbij onmisbaar!

Daarom heeft academische werkplaats Sterker op eigen benen, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), sinds 24 maart 2020 een online database beschikbaar gesteld. Hierin kunnen alle verdenkingen en gediagnosticeerde besmettingen met het coronavirus bij mensen met een verstandelijke beperking worden geregistreerd. 

De database is samengesteld door artsen verstandelijk gehandicapten,

epidemiologen en data specialisten. In deze database kunnen we via de richtlijnen

van ‘good clinical practice’ zorgvuldig en veilig alle nodige gegevens verzamelen bij

zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland.

Het gaat daarbij zowel om mensen met een gediagnosticeerde besmetting (test) als 

om verdenkingen.

 

Wij zoeken per zorgorganisatie of zorglocatie iemand om namens deze locatie

verdenkingen en bevestigde gevallen van het coronavirus te registreren in deze database.

We hopen dat iedereen hieraan mee willen werken:

  • Om deel te nemen, mail naar sterkeropeigenbenen@radboudumc.nl
    Mail je naam, je functie, je zorgorganisatie, de zorglocatie en je e-mailadres van de zorgorganisatie (dus geen privémail). Je krijgt dan toegang tot de online omgeving en ontvangt instructies voor het invullen van de gegevens.

  • Bij vragen, mail naar sterkeropeigenbenen@radboudumc.nl
    We hebben hier een helpdesk beschikbaar voor inhoudelijke en praktische vragen.


Wij hopen van harte op jullie medewerking, zowel door het verspreiden van deze informatie als door het deelnemen aan dit initiatief! Alvast hartelijk dank en: zegt het voort! Alleen samen kunnen wij hierin iets betekenen.

 

In het kader van de AVG-wetgeving zijn er voorwaarden voor het verwerken van de gevraagde gegevens opgesteld. In deze voorwaarden staat vermeld dat de gezondheidsgegevens van mensen met een verstandelijke beperking inzake Covid-19 bij het Radboudumc worden verzameld en opgeslagen. Om deze gegevens volgens de AVG wetgeving in het Radboudumc op te mogen slaan is het nodig dat deelnemende zorginstellingen of -organisaties akkoord gaan met deze voorwaarden. U kunt de voorwaarden downloaden via deze link. (laatste update: 30 april 2020)

Documenten

De veelgestelde vragen over de dataverzameling en registraties kunt u hier vinden. ​

Factsheet

Om de 2 weken brengen wij een factsheet uit met voorlopige bevindingen. Hier kunt u de factsheets terugvinden in het Nederlands en Engels.

Persbericht

Hier kunt u ons persbericht terugvinden van 16 april 2020. 

Lessen voor de gehandicaptenzorg uit de coronadatabank*

 

 

 

 

21 juli 2020

*alleen te lezen als abonnee

Schermafbeelding 2020-06-12 om 11.26.42.

Kennisvragen COVID-19

De Associatie van Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen (AAWVB), waarbij ook Sterker op eigen benen is aangesloten, wil zorgorganisaties graag ondersteunen bij de zorg die zij verlenen. Daarom bestaat nu de mogelijkheid om vragen in te dienen over COVID-19 en de gevolgen hiervan voor de zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Lees hier meer of dien uw vraag in. 

Handige links en websites

Sterker op eigen benen heeft sinds het begin van de COVID-19 crisis verschillende bronnen verzameld, die handig kunnen zijn voor mensen die op wat voor manier dan ook betrokken zijn bij de zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking. Kijk hier wat er voor jou tussen staat! Ontbreekt er een link? Laat het ons dan vooral weten. 

Academische Werkplaats

AVG Spreekuur

Gerard van Swietenlaan 3 
6525 GB Nijmegen
info@avgpraktijknijmegen.nl | 088 – 779 50 02
Een afspraak en doorverwijzing zijn noodzakelijk

Algemene Voorwaarden & Privacyverklaring
 Disclaimer © 2020 Sterker op eigen benen