Registratie COVID-19 in database

In Nederland leven veel zorgen over het coronavirus en de impact hiervan op mensen met een verstandelijke beperking. Om meer inzicht te krijgen is het hard nodig dat we hier zo snel mogelijk samen informatie over verzamelen. Jullie hulp is hierbij onmisbaar!

Daarom heeft academische werkplaats Sterker op eigen benen, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), sinds 24 maart 2020 een online database beschikbaar gesteld. Hierin kunnen alle verdenkingen en gediagnosticeerde besmettingen met het coronavirus bij mensen met een verstandelijke beperking worden geregistreerd. 

Documenten

De veelgestelde vragen over de dataverzameling en registraties kunt u hier vinden. ​

Factsheet

Om de 2 weken brengen wij een factsheet uit met voorlopige bevindingen. Hier kunt u de factsheets terugvinden in het Nederlands en Engels.

Persbericht

Hier kunt u ons persbericht terugvinden van 16 april 2020. 

Lessen voor de gehandicaptenzorg uit de coronadatabank*

 

 

 

 

21 juli 2020

*alleen te lezen als abonnee

Schermafbeelding 2020-06-12 om 11.26.42.

Kennisvragen COVID-19

De Associatie van Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen (AAWVB), waarbij ook Sterker op eigen benen is aangesloten, wil zorgorganisaties graag ondersteunen bij de zorg die zij verlenen. Daarom bestaat nu de mogelijkheid om vragen in te dienen over COVID-19 en de gevolgen hiervan voor de zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Lees hier meer of dien uw vraag in. 

Handige links en websites

Sterker op eigen benen heeft sinds het begin van de COVID-19 crisis verschillende bronnen verzameld, die handig kunnen zijn voor mensen die op wat voor manier dan ook betrokken zijn bij de zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking. Kijk hier wat er voor jou tussen staat! Ontbreekt er een link? Laat het ons dan vooral weten. 

Academische Werkplaats

AVG Spreekuur

Gerard van Swietenlaan 3 
6525 GB Nijmegen
info@avgpraktijknijmegen.nl | 088 – 779 50 02
Een afspraak en doorverwijzing zijn noodzakelijk

Algemene Voorwaarden & Privacyverklaring
 Disclaimer © 2020 Sterker op eigen benen