top of page

Samenwerken binnen het onderzoek 'Gezond leven'

Bijgewerkt op: 30 nov. 2018


Frank Rutten is lid van de klankbordgroep en was medeonderzoeker in het project ‘Gezond leven’ van Noortje Kuijken. Frank schrijft:

"In de klankbordgroep hebben we met z’n allen meegedacht over het onderzoek.

We hebben bijvoorbeeld een groepsinterview geoefend.

Dat groepsinterview heeft geholpen bij het bedenken van de beweegposter.

De poster helpt mensen om meer te bewegen in het dagelijks leven."Frank en Noortje
Frank en Noortje

Wat heb je geleerd van die 5 jaar samenwerken?

Ik heb er veel van geleerd, ook om in het dagelijks leven toe te passen.

Tijdens dat we de poster en de weekplanner gemaakt hebben, pas je makkelijker de dingen toe.

Dan doe je het sneller gezonder.


Wat vond je het leukste om te doen?

Ik vond het in z’n algemeenheid allemaal vrij leuk om te doen. Het aller-leukste vond ik het congres. We hebben toen het groepsgesprek geoefend en daarover verteld aan iedereen op het congres. In zo’n groepsgesprek pik je er altijd dingen uit waarvan je zegt: dat zag ik voorheen toch anders. Wat je nu wel toe kunt passen, en daarvoor deed ik dat niet zo.


Wat is gezond leven voor jou?

De voeding die je tot je neemt, en het is vooral je eigen bewust zijn van wat je doet aan bewegen. Je moet niet kijken naar wat kan ik niet. Je moet kijken naar wat kan ik wel.

Je moet jezelf belonen voor wat je wel goed doet. En wat je vandaag niet kan, kan je morgen misschien wel. Je moet jezelf daarin niet gaan straffen want dat werkt helemaal niet.


Hoe gezond vond je jezelf aan het begin, 5 jaar geleden?

Ik begon bij lichtoranje. Superslecht was het niet. De hoogste score die zul je niet bereiken, maar daar kun je wel naartoe werken. Je moet de lat niet te hoog leggen. Je moet niet kijken naar wat kun je allemaal NIET, je moet kijken naar wat kun je allemaal wel. Dat is mijn visie. En dan schop je het best wel ver.


Hoe gezond vind jij jezelf nu?

Ik zit nou op lichtgroen. Ik voel me gezond en zit lekker in mijn vel.


Kijk het filmpje waarin Frank de methode “Dromen, ontdekken en doen! Meer bewegen in je dagelijks leven” gebruikt.
 

Comments


bottom of page