top of page

Universitair hoofddocent Jenneken Naaldenberg en arts verstandelijk gehandicapten en onderzoeker Fleur Boot vertelden in 2020 in een
interview met de Beroepsvereniging
van Professionals in Sociaal Werk (BPSW) meer over TRAIN-ID. 

Jenneken Naaldenberg.jpg
Fleur Boot_vierkant.jpg
Vrouw geeft workshop

Dagelijkse zorgverleners spelen een belangrijke rol in het signaleren van gezondheidsproblemen

Kim Nijhof

PhD kandidaat bij academische werkplaats Sterker op eigen benen

20220526TeamSOEB_8.JPG

TRAIN-ID

In 2020 is Kim Nijhof gestart met haar promotieonderzoek:TRAIN-ID. Haar onderzoek richt zich op het ontwikkelen van een trainingsprogramma over de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking voor zorgverleners zonder medische achtergrond.

 

TRAIN-ID brengt de behoeften van deze zorgverleners (die vaak een sociaal-pedagogische achtergrond hebben) naar kennis over gezondheid samen met de expertise van de arts verstandelijk gehandicapten. De dagelijkse zorgverleners staan dichtbij de cliënten die zij begeleiden, kennen ze goed en kunnen daarom een belangrijke rol spelen bij het voorkomen en/of signaleren van gezondheidsproblemen. Zorgverleners van mensen met een verstandelijke beperking in Nederland, maar ook in Zambia, hebben aangegeven behoefte te hebben aan scholing op het gebied van gezondheid. Dit onderzoek wordt dan ook zowel in Nederland als in Zambia uitgevoerd. De kennis en ervaring uit de verschillende landen wordt ingezet om een training te ontwikkelen die toe te passen is op verschillende contexten. Vervolgens wordt een pilot van het ontwikkelde trainingsprogramma in Nederland en Zambia gegeven. Het laatste onderdeel van haar PhD-onderzoek gaat over de impact van de trainingen in beide contexten. 

bottom of page