top of page

Esther Bakker-van Gijssel

20220526TeamSOEB_19.JPG

Arts VG en onderzoeker

Esther Bakker-van Gijssel studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Na het afronden van haar studie in 1991 werkte ze gedurende drieënhalf jaar in Mali, West Afrika. Daar zette zij een polikliniek voor kinderen op. Bij terugkomst in Nederland werkte zij van 1995-2003 als consultatiebureau arts. Haar interesse voor ontwikkelingsachterstanden bij kinderen deed haar besluiten om in opleiding te gaan voor arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG).

Na het afronden van de AVG opleiding in 2007 is zij als AVG/ BOPZ –arts/1e geneeskundige gaan werken bij Siza in Arnhem. Sinds 2011 is ze verbonden aan poli Zeldzaam van het Radboudumc. In 2013 nam ze de AVG praktijk, gesitueerd op het terrein van het Radboudumc, van de emeritus hoogleraar Henny van Schrojenstein Lantman- de Valk over. Dit viel ongeveer tegelijk met de start van haar promotieonderzoek. Na het afronden van haar promotieonderzoek in december 2018 blijft ze verbonden als AVG onderzoeker aan de afdeling Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking.

Met ingang van januari 2019 ontving zij het Radboudumc predicaat Principal Clinician. Dit predicaat wordt gegeven aan gezondheidsprofessionals die zich op innovatieve wijze inzetten voor een specifieke doelgroep of projecten. Onderdeel van dit project is het verbeteren van de overgang van de medische zorg voor adolescenten met een verstandelijke beperking vanaf de kinderarts naar de medisch specialist voor volwassenen en de rol die de AVG hierin op zich kan nemen. De combinatie van het werken als AVG met mensen met een verstandelijke beperking en onderzoek doen voor dezelfde doelgroep ervaart ze als een echte meerwaarde.

20220526TeamSOEB_8.JPG
bottom of page