top of page

Anneke blogt: Website maken over ideeën delen

Anneke van der Cruijsen werkt als co-onderzoeker bij de Academische Werkplaats Sterker op eigen benen. In deze blog vertelt ze jullie hoe haar werk en vrije tijd is veranderd door de corona crisis.

Ik mag nu weer een beetje bezoek ontvangen, zoals mijn moeder. Dat vind ik heel erg fijn om haar weer te zien. Het moet wel op afstand maar dat is niet erg. Het is fijn om elkaar weer te zien. Maar ik zou wel graag weer een keer met haar willen knuffelen.


Ik ben ook weer buiten geweest, gewoon een blokje om. Dat was even spannend maar ook wel fijn. Ik hoorde weer veel geluiden om mij heen in plaats van dat je geen geluid hebt. Volgende week mag ik weer naar de dagbesteding. Ze moeten nog kijken hoe vaak en wat dan mogelijk is, op 1.5 meter afstand.


Dus dan moeten mijn collega’s ook weer gaan plannen met mij wanneer ik met ze samenwerk aan onderzoek. Ik maak samen met collega Joep een makkelijk lezen samenvatting van zijn onderzoek. Het onderzoek gaat over het maken van een slim computerprogramma om er voor te zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking minder vaak ziek worden. En ik ga straks ook meehelpen met onderwijs. Het meest van de tijd help ik nu Kris met haar onderzoek. Dat onderzoek gaat over het maken van een makkelijke onderzoek website.


Op de website kan je je eigen ervaringen en ideeën delen met anderen. En je kan de ervaringen en ideeën van anderen ook zien, en daarbij zeggen wat je ervan vindt.

Er zijn eerst vragen geweest over hoe de website eruit kan komen te zien. Dit deden we door bestaande websites te bekijken en daarover te praten. Wat wel fijn was en wat niet. Daarna hebben we gepraat over hoe je kan aangeven wat je van de andere ervaringen en ideeën vindt. We hebben ook de uitleg over de website gemaakt. En ik denk ook mee over hoe we dit onderzoek moeten uitvoeren.


De ontwerper Rens heeft voorbeelden gemaakt van de website hoe die eruit kan komen te zien. Deze hebben we besproken. En nu gaat de ontwerper weer verder met verbeteren.

Alles gebeurt via videobellen. Er werken ook andere mensen mee aan dit onderzoek, zoals Anne, Jane en Brigitte. Dit zijn medewerkers van Bureau Medezeggenschap Pluryn. Zij geven ook hun mening voor de website, net als nog meer andere mensen. Zo maken we samen een duidelijke onderzoek website.


* Van alle personen die met naam in dit stuk genoemd zijn is toestemming verkregen.Comments


bottom of page