top of page

Anneke en Henk bloggen: Terugkijken op een bijzondere dag

Een blog van Anneke van der Cruijsen en Henk Jansen over de bijeenkomst en het praatje van Geraline "Anders dan normaal" 1 oktober was een bijzondere dag. Dit is de dag dat Geraline hoogleraar werd. We hadden een bijeenkomst met verschillende presentaties. Daarna gaf Geraline een praatje over haar plannen met haar onderzoeksgroep.
Bijeenkomst De lunch vooraf was super. Henk vond het verrassend dat Dolf Janssen de dagvoorzitter van de bijeenkomst was. Ik heb hem wel eens op televisie gezien. Hij maakte het leuk met zijn grappen en grollen tussendoor. Zijn grap over zijn microfoontje was goed: dat die met hechtingen was vastgezet, omdat er geen pleister was te vinden in het hele ziekenhuis.

We vertelden zelf over inclusief onderzoek. Deze keer moest dat in twee minuten. Dat was best een uitdaging. Voor zo’n grote groep praten doen we wel vaker. Maar nu voor het eerst in zo’n korte tijd. Maar het was wel goed gelukt.

Het was leuk om iets meer over andere projecten van collega’s te horen. Natuurlijk horen we wel eens wat tijdens de lunchpauzes, maar dan is het maar kort. Meestal zijn we met ons eigen project bezig. In sommige praatjes herkende ik dingen die ook voor mij zo zijn.

Praatje van Geraline Geraline begon haar praatje met het verhaal over haar oom die een verstandelijke beperking heeft. Henk vond dat een goed voorbeeld van hoe het niet moet. Anneke vond ook de titel goed passen. De titel was “Anders dan Normaal”. Als je een beperking hebt dan gaan mensen toch anders naar je kijken. Maar je wil net als ieder mens gewaardeerd worden om wie je bent. Ook wil je normaal behandeld worden. Maar wel dat ze rekening houden met wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld dat de huisarts gewoon met mij praat en niet met mijn begeleider die mee is. De huisarts moet daarvoor wel extra de tijd nemen.

Na het praatje van Geraline vierden we dat ze hoogleraar is. Dat was erg gezellig. Ook zijn we trots op haar.

Comments


bottom of page